Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ν. Παππάς: «Καλά Χριστούγεννα και καλή τύχη στην ΝΔ όταν οι βουλευτές της πάνε στις περιφέρειές τους»



Καλά Χριστούγεννα και καλή τύχη στην ΝΔ, όταν οι βουλευτές της πάνε στις περιφέρειές τους και μιλήσουν στους συνταξιούχους, ευχήθηκε με σκωπτικό τόνο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια επί της τροπολογίας για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ο κ. Παππάς, αντιπαρέβαλε στην κριτική που ασκεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ ότι δεν κινδυνεύει η διαπραγμάτευση από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της ελληνικής Τζάνι Πιτέλα, ο οποίος εξαπέλυσε ευθείες βολές εναντίον του κ. Σόιμπλε, του Πιερ Μοσχοβισί, ο οποίος επίσης είπε ότι δεν κινδυνεύει η διαπραγμάτευση από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους, του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, ο οποίος είπε ότι οι αποφάσεις για το χρέος ήταν άνευ όρων και δεν μπορεί να επερωτώνται ξανά.

«Ας περιμένετε τις εξελίξεις», είπε ο υπουργός Επικρατείας απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της ΝΔ και την επέκρινε ότι ασκεί αντιπολίτευση κομίζοντας -όπως είπε- σενάρια ότι δήθεν η κυβέρνηση δεσμεύτηκε σε πλεονάσματα, άκουσον- άκουσον σε τι νούμερο, στο 3,5% «όταν δεν υπάρχει συμφωνία κι όταν εκείνοι υπέγραψαν τις συμφωνίες του 5%, του 6% και του 7% πρωτογενούς πλεονάσματος».

«Η προπαγάνδα για τις περικοπές δεν έχει όριο. Η ΝΔ, όταν έλεγε «ναι» στο δημοψήφισμα, διαδήλωσε για την περικοπή στο ΕΚΑΣ. Αυτά ο κόσμος τα κοιτάει και τα μετράει» προσέθεσε ο υπουργός Επικρατείας. Τόνισε επίσης ότι το πρόγραμμά πετυχαίνει γιατί έχει χαμηλά πλεονάσματα και γιατί το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης παίρνει μέτρα για την κοινωνική προστασία.