Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ν. Κεραμέως: Άμεση ανάγκη στήριξης του ολοήμερου σχολείου



Την ανάγκη στήριξης των ολοήμερων σχολείων, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα από την πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων, υπογραμμίζει η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως, σε αναφορά της προς τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.

«Ένα από τα καίρια πλήγματα που έχει επιφέρει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην Παιδεία είναι η σημαντική υποβάθμιση της λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων. Ενός θεσμού με έντονο εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιεχόμενο» αναφέρει σε δήλωσή της.

Η κ. Κεραμώς επικαλείται ανακοίνωση της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., η οποία επισημαίνει ενώ το Ολοήμερο Σχολείο σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει υψηλούς παιδαγωγικούς στόχους, όπως είναι η παιδαγωγική αξιοποίηση του απογευματινού χρόνου παραμονής των παιδιών στο σχολείο, με την πλήρη ευθύνη και εποπτεία των εκπαιδευτικών, «πλέον η λειτουργία του έχει εκφυλιστεί».

Η τομεάρχης της Ν.Δ. κάλεσε τον κ. Γαβρόγλου «να εξετάσει το ζήτημα με την σοβαρότητα που του αρμόζει και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε με το νέο σχολικό έτος τα ολοήμερα σχολεία να λειτουργήσουν απρόσκοπτα».

Τόνισε τέλος ότι «η Ν.Δ. δεσμεύεται ότι θα αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου».