Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μπακογιάννης: Η Αθήνα πρέπει να είναι κορυφαίος τουριστικός και επενδυτικός προορισμός



Τις δυνατότητες συνεργασίας ώστε να ενισχυθεί η προσέλκυση επενδύσεων στην Αθήνα και να αξιοποιηθούν σε απόλυτο βαθμό τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Χρηματοδότησης συζήτησε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Στη συζήτηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κωνσταντίνο Κόλλια συμφωνήθηκε ότι ο δήμος Αθηναίων και το ΟΕΕ μπορούν να λειτουργήσουν από κοινού προκειμένου να δημιουργηθούν προϋποθέσεις και κίνητρα για επενδύσεις στην πόλη.

«Στην εποχή μας δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους μόνο τα κράτη αλλά και οι πόλεις» τόνισε μετά τη συνάντηση ο Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «Η Αθήνα δεν πρέπει να είναι μόνο κορυφαίος τουριστικός προορισμός-κάτι για το οποίο θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις- αλλά και προορισμός επενδυτικός. Στην κατεύθυνση αυτή συζητήσαμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία του Οικονομικού Επιμελητηρίου η οποία είναι μεγάλη και μπορεί να συμβάλει καθοριστικά. Παράλληλα συμφωνήσαμε να αξιοποιήσουμε από κοινού όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μας δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση».