Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μητσοτάκης: Τον Απρίλιο του 2023 θα λειτουργήσει το μετρό Θεσσαλονίκης



Ικανοποίηση για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί για την ολοκλήρωση των έργων στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από δύο συνεχόμενες συσκέψεις στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Δεσμεύθηκε για την λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης στο σύνολό του, έως τον Απρίλιο του 2023.

«Εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευσή μας. Το μετρό θα λειτουργήσει εξ ολοκλήρου, θα παραδοθεί τον Απρίλιο του 2023 με το σταθμό στην Βενιζέλου να αναδεικνύει με τον σωστό τρόπο την πλούσια πολιτιστική παράδοση της πόλης. Εκτιμούμε ότι μέχρι τα τέλη του έτους το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα έχει δώσει την έγκρισή του για να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση την οποία έχω ήδη δρομολογήσει».

Κυβερνητικές πηγές, αναφέρουν ότι η «εικονική πραγματικότητα που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση, ότι δήθεν το Μετρό θα λειτουργούσε το 2020, διαψεύδεται από την αλήθεια» και πως η «Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει ένα σύγχρονο Μετρό που ταυτόχρονα θα αναδεικνύει την αρχαία της κληρονομιά». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, προτεραιότητα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε όλα τα επίπεδα και οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Αναφορικά με τις αστικές συγκοινωνίες, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί ουσιαστικά στις αρχές του 2020 μετά και τη συνεργασία με το ΚΤΕΛ. Για το ζήτημα του Fly Over της Περιφερειακής, τόνισε ότι το έργο προχωράει πολύ γρήγορα και εκτιμάται ότι μπορεί να δημοπρατηθεί εντός ενός έτους.

«Είναι ένα έργο απολύτως κρίσιμο και καθοριστικό για να ανακουφιστεί το μεγάλο κυκλοφοριακό βάρος το οποίο επωμίζεται η Περιφερειακή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.