Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Μητσοτάκης: Τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω μας



Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και στη δημοσιογράφο, Μάρα Ζαχαρέα παραχώρησε συνέντευξη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ακόμη οριστικά προχωράμε σε λελογισμένη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων» είπε ο κ. Μητσοτάκης ξεκινώντας στην συνέντευξη.
«Έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα περιστατικά, αλλά θέλω να τονίσω ότι ο κίνδυνος ακόμα δεν έχει περάσει οριστικά» ανέφερε ο πρωθυπουργός. Ωστόσο τόνισε ότι τα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε απόλυτα σίγουρος για την απόφαση της κυβέρνησης, λέγοντας πως είναι η ασφαλέστερη στιγμή να τα ανοίξουν, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι εξαιρετικά. «Τα παιδιά πρέπει να γυρίσουν στο σχολείο. Είναι μεγάλο το διάστημα των έξι μηνών χωρίς σχολείο...».
Ο πρωθυπουργός απηύθυνε, δε, κάλεσμα στους γονείς να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο. «Είναι καλύτερο να βρίσκονται σε ένα οργανωμένο περιβάλλον», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε από την Μ. Ζαχαρέα για το τί συνέβη με τον φράχτη του Εβρο. «Εκτιμώ ότι δεν συνέβη τίποτα που να δικαιολογεί τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν στα social media και εκμεταλλεύτηκε η αντιπολίτευση υιοθετώντας ακροδεξιές ρητορικές. Η κοίτη του Εβρου μετακινείται, υπάρχουν εδάφη ανατολικά του Εβρου που ανήκουν στην Ελλάδα και δυτικά του Εβρου που ανήκουν στην Τουρκία. Αυτά είναι τεχνικά ζητήματα και πάντα διευθετούνταν με τεχνικά μέσα. Σε ερώτηση αν μπήκαν Τούρκοι στρατιώτες σε ελληνικά εδάφη απάντησε «όχι, όχι».

Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι ο φράχτης θα γίνει.

Σχετικά με τις εκλογές και τον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός είπε:

«Ούτε ανασχηματισμός, ούτε εκλογές»