Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Μητσοτάκης στο υπ. Παιδείας: Προχωράμε σε όλες τις αλλαγές – Τι θα γίνει με εξεταστικό, προσλήψεις και άσυλο



«Η παιδεία αποτελεί προτεραιότητα και θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα για μία ποιοτική δημόσια παιδεία, για όλα τα ελληνόπουλα, για να αναβαθμίσμενα πανεπιστήμια και σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι.

Ο κ. Μητσοτάκης, εξέφρασε  απόλυτη εμπιστοσύνη του σε όλους τους εκπαιδευτικούς που επιτελούν – όπως είπε – με αυταπάρνηση το καθήκον τους και σημείωσε ότι στόχος του είναι «να προσφέρουμε στα ελληνόπουλα όσο το δυνατόν καλύτερη παιδεία».
 
Οι πρώτες αλλαγές

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας, όπως είναι το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσουν κανονικά οι προσλήψεις των 4.500 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό συζητήθηκε και το θέμα της δίχρονης προσχολικής αγωγής, τονίζοντας ότι «είμαστε υπέρ, αλλά πρέπει να δούμε όλες τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός».

Τι θα γίνει με το εξεταστικό

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο εξεταστικό, που αφορά χιλιάδες οικογένειες, σημειώνοντας ότι δεν θα αλλάξει στους βασικούς του άξονες ότι και του χρόνου οι μαθητές θα εξεταστούν με το σύστημα που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.  Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε βελτιωτικές κινήσεις και εξορθολογισμό της ύλης ενώ όπως είπε θα δοθεί φέτος παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν αδυναμίες με τα νέα τμήματα που εντάχθηκαν φέτος για πρώτη φόρα.

Τέλος, η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν τη νέα κυβέρνηση να βάζει «φρένο» στην ίδρυση τέταρτης νομικής σχολής στην Πάτρα και υποστήριξε ότι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή από το υπουργείο Παιδείας, θα περιλαμβάνεται η κατάργηση του ασύλου.