Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μητσοτάκης στο CNN για κορωνοϊό: Δώσαμε τον λόγο στους ειδικούς



Η τάση στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ καλή σχετικά με τον κορωνοϊό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ.

«Η τάση που επικρατεί στη χώρα είναι ενθαρρυντική. Εφαρμόσαμε μέτρα απόστασης σχετικά σύντομα και οι Έλληνες έμειναν σπίτι» τόνισε ο πρωθυπουργός. 

«Δώσαμε το λόγο στους ειδικούς, με μία ημερήσια ενημέρωση. Είναι ανακουφιστικό, μετά από μία δεκαετία λαϊκισμού, ότι οι ειδικοί μας οδηγούν σε σωστές πολιτικές αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο γεγονός ότι τις βασικές εισηγήσεις για τα περιοριστικά μέτρα περιορισμού διασποράς του κορωναϊού, τις κάνουν επιστήμονες. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ασκεί διοίκηση κυρίως από το γραφείο του μέσω τηλεδιασκέψεων. Άλλωστε αυτό η΄ταν ένα από τα ερωτήματ που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της άκρως ενδιαφέρουσας συνέντευξης.

«Κινητοποιήσαμε τον ιδιωτικό τομέα», είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για πλήθος δωρεών από ελληνικά ιδρύματα, «που μας βοήθησαν να προμηθευτούμε εξοπλισμό από το εξωτερικό». Όπως τόνισε, στην Ελλάδα «υπάρχει ένα ξεκάθαρο πνεύμα αλληλεγγύης και μια πεποίθηση ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτό», καθώς και μια εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και μια «γενική αναγνώριση ότι κάνουμε τη δουλειά μας επαγγελματικά».

Τι είπε για το προσφυγικό

Αναφερόμενος στους φόβους για πανδημία του κορωνοϊού στη Μόρια, αλλά και γενικότερα στο μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Έχουμε μόνο ένα κρούσμα σε προσφυγικό καταυλισμό. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στη Λέσβο, έχουμε να κάνουμε με μία πολύπλοκη κατάσταση. Κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να εκτονώσουμε σταδιακά την πίεση που δέχονται τα νησιά. Στις αρχές Μαρτίου, η Τουρκία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί απελπισμένους ανθρώπους και τους έστειλε στα σύνορα με την Ελλάδα ώστε να εκβιάσει την Ευρώπη».