Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μητσοτάκης: Κατέθεσε ξανά πρόταση νόμου για ψήφο των ομογενών



Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ,κατέθεσε πάλι την πρόταση για την ψήφο των ομογενών στον πρόεδρο της Βουλής.

Με την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δίνεται επιτέλους το δικαίωμα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο της μόνιμης διαμονής τους». 

 

Ο κ. Μητσοτάκης «καρφώνει» παράλληλα τον Νίκο Βούτση χαρακτηρίζοντας «λυπηρό το γεγονός ότι αυτή η πρόταση έχει κατατεθεί στη Βουλή εδώ και 18 μήνες και για λόγους άγνωστους δεν έχει συζητηθεί ακόμα».
 
«Ελπίζω ότι, μετά το πρόσφατο ταξίδι του κ. Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα έχει και ο ίδιος πια αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι να χορηγήσουμε αυτό το δικαίωμα σε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι κατοικούν εκτός Ελλάδος» καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.  

Η πρόταση της ΝΔ για ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Η δήλωσή του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:
 
«Πριν από λίγο επανακατέθεσα στον Πρόεδρο της Βουλής την πρόταση νόμου της Νέας Δημοκρατίας με την οποία - επιτέλους - δίνουμε το δικαίωμα σε όσους Έλληνες κατοικούν εκτός Ελλάδος, να ψηφίζουν στον μόνιμο τόπο διαμονής τους. 
 
Είναι λυπηρό το γεγονός ότι αυτή η πρόταση έχει κατατεθεί στη Βουλή εδώ και 18 μήνες και για λόγους άγνωστους δεν έχει συζητηθεί ακόμα. 

Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, επιβάλλεται να δώσουμε αυτό το δικαίωμα, όχι μόνο στους ομογενείς, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα εδώ και δεκαετίες, αλλά και στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι κατά εκατοντάδες χιλιάδες, έφυγαν από τη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης. 
 
Το αυτονόητο αυτό δικαίωμα πρέπει, επιτέλους, να κατοχυρωθεί νομοθετικά. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γιατί η πρόταση νόμου δεν έρχεται προς συζήτηση στη Βουλή. Και ελπίζω ότι, μετά το πρόσφατο ταξίδι του κ. Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα έχει και ο ίδιος πια αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι να χορηγήσουμε αυτό το δικαίωμα σε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι κατοικούν εκτός Ελλάδος».