Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα ξέρει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα»



Το δικό του μήνυμα έστειλε στην Τουρκία μιλώντας από το βήμα του Συνεδρίου της ΝΔ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τελευταία ημέρα εργασιών.
«Η Ελλάδα ξέρει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι «συγκρατώ και όσα ακούστηκαν σε πολιτικό επίπεδο: Την ξεκάθαρη καταδίκη της συμπεριφορά της Τουρκίας από την ηγεσία του ΕΛΚ».
«Η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων. Κάτι που θα ζητήσω και από το ΝΑΤΟ στο Λονδίνο», όπως είπε ο πρωθυπουργός.
«Θέσαμε στο κέντρο του προβληματισμού μας τα μεγάλα ζητήματα της εποχής. Και συζητήσαμε τους τρόπους με τους οποίους τόσο η κυβέρνηση όσο και το κόμμα μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή τους», ανέφερε μεταξύ άλλων.
«Οι εργασίες τους συνεδρίου μας υπηρέτησαν απόλυτα τον στόχο του. Εθεσαν τα μεγάλα ζητήματα της εποχής. Κατέληξαν σε συνεκτικό κείμενο συμπερασμάτων, που θα αποτελεί οδηγό για όλους μας. Το συνέδριο μίλησε σε ολόκληρη την κοινωνία. Η σύγκριση με άλλες κομματικές συναθροίσεις που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο, ήταν καταλυτική. Εμείς συνομιλούμε με ολόκληρη την κοινωνία δεν ανακυκλώνουμε φθαρμένα υλικά τους χθες», είπε ο πρωθυπουργός.
«Η παράταξη μας καταφέρνει να αφουγκράζεται την κοινωνία», τόνισε και συμπλήρωσε  ότι «η Ελλάδα είναι πια έτοιμη να αποδεχτεί το αυτονόητο. Έχει βιώσει το παράλογο και έχει διαπιστώσει πως αυτό γίνεται ανεύθυνο και επικίνδυνο».