Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μητσοτάκης για ψήφο αποδήμων: Αποτελεί μια Δημοκρατική νίκη, μια κοινοβουλευτική επιτυχία



Ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων.
Σύμφωνα με τη συνταγματική πρόβλεψη οι διατάξεις του νομοσχεδίου πρέπει να υπερψηφιστούν από 200 βουλευτές.

«Είμαι περήφανος που το άρθρο αυτό περνάει με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Και είμαι περήφανος που συμβαίνει με μεγάλη όπως φαίνεται διακομματική συναίνεση που είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί νωρίτερα εάν η προηγούμενη κυβερνητική πλειοψηφία είχε επιλέξει να φέρει προς ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο» ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η ΝΔ ως κόμμα αντιπολίτευσης είχε φέρει τη σχετική συζήτηση στη Βουλή δύο φορές.

«Η σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κυριολεκτικά ιστορική. Απαντάει σε ένα πολύχρονο αίτημα του χτες, ανταποκρίνεται σε μια ανάγκη του σήμερα και ανοίγει το δρόμο σε όλο τον ελληνισμό για ένα καλύτερο αύριο» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Δίνουμε σάρκα και οστά στην πρόσφατη ενισχυμένη συνταγματική κατοχύρωση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίσουν στον μόνιμο τόπο κατοικίας τους.
«Το παρόν νομοσχέδιο μπορεί να εγγράφεται ως μια Δημοκρατική νίκη αφού ουσιαστικά διευρύνει στην πράξη του δικαίωμα της ψήφου αφού γνωρίζετε πολύ καλά παρά πολλοί Έλληνες του εξωτερικού δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να το επιθυμούσαν» συμπλήρωσε κλείνοντας ο πρωθυπουργός.

«Αυτός ο αποκλεισμός από τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία είχε κι ένα ταξικό πρόσημο. Για αυτό και είναι μια Δημοκρατική νίκη, είναι μια Κοινοβουλευτική επιτυχία, αφού αποτυπώνει τον κοινό τόπο διαφορετικών αντιλήψεων».