Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μητσοτάκης: Δεν θα πάω σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αν η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία θέση στο Σκοπιανό



Σχολιάζοντας τη στάση που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωσε ότι υποστηρίζει τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, όμως το πακέτο που θα παρουσιαστεί «πρέπει να είναι συνολικό». 

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Εξακολουθεί η σχέση μας περί αραγούς κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για να μπούμε στη συζήτηση». Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία στο θέμα, ενώ τόνισε ότι δεν γίνεται να συνυπάρξουν διχαστικός λόγος και εθνική συναίνεση. «Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης» είπε.

 

«Είναι απαράδεκτο να χαρακτηρίζεται κάποιος "χρυσαυγίτης" επειδή έχει ευαισθησία», πάνω στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και της χρήσης ή όχι του όρου Μακεδονία σε αυτό, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν θα πάει «σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αν δεν υπάρχει αποσαφηνισμένη ενιαία θέση της κυβέρνησης». 
Τέλος ανέφερε ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να συμμετάσχει σε συλλαλητήρια «αλλά όπως έχει πει και ο ιδρυτής της παράταξής μας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια».