Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Μητσοτάκης από την Σιάτιστα: 152 πρόθυμοι βουλευτές είπαν "Ναι" σε όλα τα αιτήματα του Ζάεφ



Ο Πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Βοΐου, Δημήτρη Λαμπρόπουλο, επανέλαβε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία, θα δημιουργήσει προβλήματα στις ετικέτες και στις γεωγραφικές ενδείξεις των επώνυμων προϊόντων και ανέφερε πως «σε λίγο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το Βόρεια και θα παραμείνει μόνο το Μακεδονία».

Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα προς τιμήν των πεσόντων Κρητών εθελοντών στη μάχη της Σιάτιστας, ενώ λίγο αργότερα ο λαογράφος και ιστορικός της περιοχής, Αναστάσιος Ζάρδας, του χάρισε το βιβλίο με το ιστορικό της απελευθέρωσης της πόλης και τη συμβολή του εκστρατευτικού σώματος των Κρητών, αφιερώνοντας του και μια μαντινάδα. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία για την Ελλάδα και μερίδιο ευθύνης έχουν Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής ομιλίας του, στα Γιαννιτσά, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι βουλευτικές εκλογές θα σημάνουν την μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα.

«Ο κ. Τσίπρας και οι 152 πρόθυμοι βουλευτές επικύρωσαν κάτι εθνικά απαράδεκτο. Αναγνώρισαν όχι μόνο την μακεδονική γλώσσα στους γείτονες μας, αλλά ουσιαστικά τη μακεδονική εθνότητα. Είπαν “ναι” σε όλα τα αιτήματα του κ. Ζάεφ, είπαν “ναι” στα απαράδεκτα αιτήματα των Σκοπιανών. Είπαν “ναι” εκεί που είπαν “όχι” ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ. «Η κοινωνία και ειδικά εδώ στη Μακεδονία θα τιμωρήσει τον κ. Τσίπρα αλλά δεν μου αρκεί μόνο αυτό», είπε και συνέχισε: «Εγώ θέλω να κερδίσουμε τη θετική ψήφο των πολιτών, την εμπιστοσύνη τους ως μια πολιτική δύναμη που την επόμενη μέρα μπορεί να κάνει καλύτερη των ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων».