Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσει αύριο το υπουργικό συμβούλιο με θέμα τα μέτρα για τον κορωνοϊό..



Μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θέμα δεν θα είναι άλλο από τα μέτρα αντιμετώπισης και τις συνέπειες του κοροναϊού COVID-19.

Τέσσερις εισηγήσεις

Για το θέμα αυτό θα υπάρξουν τέσσερις εισηγήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα αναφερθούν στους τομείς ευθύνης τους αναφορικά με την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου για την αντιμετώπιση και διαχείριση της πανδημίας.

Θα γίνει ότι χρειαστεί

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά σήμερα ο Βασίλης Κίκίλιας παρουσίασε τα στοιχεία σε ότι αφορά την υλοποίηση των εξαγγελιών για προσλήψεις προσωπικού και εξοπλισμό του ΕΣΥ.

«Το υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει και στα νοσοκομεία όλης της χώρας έχουν αναλάβει 176 γιατροί, έχουν εγκριθεί 2145 προσλήψεις, 431 γιατροί και 1714 νοσηλευτές. Θα προσληφθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερα. Καθημερινά εγκρίνονται κι άλλες με βάση τις ανάγκες. Όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός, θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν» τόνισε ο κ. Κικίλιας το απόγευμα της Δευτέρας ενώ ενημέρωσε πως αυτή τη στιγμή το ΕΣΥ διαθέτει 685 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μάλιστα μετά το Ecofin, το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ΕΕ τόνισε ότι θα διατεθούν όσοι πόροι χρειαστούν για την αντιμετώπιση των αναγκών του υπουργείου Υγείας.