Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Το Μαξίμου διέψευσε τα περί Γερμανών συμβούλων



Το επιτελείο του Μαξίμου, έσπευσε αμέσως να διαψεύσει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ  της εφημερίδας "Τα νέα" , σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση είχε προσλάβει Γερμανούς συμβούλους της εταιρείας Goetzpatners.

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση από το Μαξίμου,  "Η κυβέρνηση δεν είχε έμμισθη σχέση με την Goetzpartners, καθώς οι προτάσεις της και η αξιοπιστία των επαφών της κρίθηκαν ανεπαρκείς".

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη της εφημερίδας το Μαξίμου έσπευσε να απαντήσει στο δημοσίευμα. Μάλιστα, με την ανακοίνωση η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι υπήρξε επαφή μεταξύ των δύο πλευρών, αναφέροντας ότι η εταιρεία χτύπησε την... πόρτα του Μαξίμου, ζητώντας συνεργασία, όπως είχε κάνει παλιότερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Ουδέποτε η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε ως σύμβουλο ή είχε οποιαδήποτε έμμισθη συνεργασία με την γερμανική εταιρεία συμβούλων Goetzpartners.

Η εν λόγω εταιρεία πράγματι «χτύπησε» την πόρτα του Μαξίμου ζητώντας συνεργασία έναντι υποσχέσεων για βοήθεια στις διαπραγματεύσεις, όπως άλλωστε είχε κάνει πολλές φορές και στο παρελθόν, επί κυβέρνησεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ .
Εντούτοις τόσο οι προτάσεις της όσο και η «αξιοπιστία» των υποτιθέμενων επαφών της, αξιολογήθηκαν και κρίθηκαν ανεπαρκείς».