Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Λοβέρδος: «Ρίχνει «καρφιά» εναντίον Παπαδημητρίου για τον διορισμό ατόμου υπέρ της δραχμής»


Την αντίδραση του εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, βουλευτή και πρώην υπουργού, Ανδρέα Λοβέρδου, προκάλεσε ο διορισμός συγκεκριμένου ατόμου ως επικεφαλής επιτροπής από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.
 
Ο κ. Λοβέρδος ρίχνει «καρφιά» εναντίον του κ. Παπαδημητρίου, λέγοντας πως διόρισε άτομο «που συνδέεται με επιχειρήματα υπέρ της δραχμής», προκαλώντας προβληματισμό. 
 
Αν και δεν κατονομάζει, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης φέρεται να εννοεί τον καθηγητή Γιαν Κρέγκελ, ο οποίος διορίστηκε επικεφαλής της «Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου». 
 
Ο κ. Κρέγκελ έχει αναλύσει την άποψη ότι η κρίση στην Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με την εισαγωγή του διπλού νομίσματος, κάτι το οποίο είχε αναφέρει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Ο κ. Κρέγκελ το είχε αναφέρει ως μέτρο για την αποφυγή της εξόδου της χώρας από το ευρώ και την ευρωζώνη, αλλά και σε περίπτωση διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
 
Στην ίδια επιτροπή, αντιπρόεδρος διορίστηκε ο Νικόλαος Θεχαράκης, άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη και γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών το διάστημα της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το 2015.
 
Πιο αναλυτικά η ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου: 
Κύριε Υπουργέ,
 
Ο διορισμός σας συνοδεύτηκε από σχόλια, ότι δεν είστε από τους πιο ένθερμους φίλους του ευρώ.
 
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη σεβάστηκε τα λόγια σας και όχι τα σχόλια, τουλάχιστον έως τώρα. Ο εκ μέρους σας, ωστόσο, διορισμός ως επικεφαλής, επιτροπής προσώπου που συνδέεται με επιχειρήματα υπέρ της δραχμής, προκαλεί προβληματισμό.
 
Ερωτάσθε κ.Υπουργέ,
 
Α. Ποιοί ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν στην επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου;
 
B. Πέντε μήνες στο τιμόνι του Υπουργείου Ανάπτυξης τί ακριβώς έχετε κάνει στην πορεία ανάπτυξης της χώρας, πέραν από συνεντεύξεις;
 
Ο ερωτών
 
Ανδρέας Λοβέρδος