Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Λοβέρδος: Ο Φορτσάκης έχει δίκιο



«Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Θ. Φορτσάκης έχει απόλυτο δίκιο. Πιστεύει ότι οι φοιτητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν δικαίωμα να εκφράσουν τις απόψεις τους στη Σύγκλητο, όχι όμως και να "μπουκάρουν" στη συνεδρίαση διακόπτοντας την» δήλωσε πριν από λίγο, από την Κρήτη όπου βρίσκεται, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
«Η μεταπολιτευτική παρεξήγηση ότι τα Πανεπιστήμια ανήκουν στον οποιονδήποτε και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει πρέπει να λάβει τέλος. Πρέπει να λάβει τέλος εδώ και τώρα» τόνισε.

Επίσης είπε χαρακτηριστικά: «Σας μιλώ από την Κρήτη και θέλω να σας δώσω δύο παραδείγματα που βρίσκονται στους αντίποδες των όσων συζητάμε στην Αθήνα:

Σε μεταπτυχιακό για τον ορυκτό πλούτο που απευθύνεται σε φοιτητές εκτός Ε.Ε. και με δίδακτρα, υπεβλήθησαν για 20 θέσεις, 90 αιτήσεις. Χθες, σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο Ρεθύμνου και τις Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης, διαμορφώσαμε το προσχέδιο και τον οδικό χάρτη της ίδρυσης στο Ρέθυμνο δύο προπτυχιακών τμημάτων για τη διοίκηση του τουρισμού. Ένα ξενόγλωσσο που θα απευθύνεται σε φοιτητές εκτός Ε.Ε. με δίδακτρα και ένα που θα απευθύνεται σε Έλληνες φοιτητές».