Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Λεβέντης: Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι των Παθών



Αν δεν ολοκληρωθεί ή καθυστερήσει η αξιολόγηση, ελλοχεύει ο κίνδυνος του Grexit, εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Δεν είναι μόνο το Ασφαλιστικό, είναι και τα Εργασιακά, σειρά νομοσχεδίων και πολλοί εφαρμοστικοί νόμοι, θεωρώ ότι πρέπει να γίνει οικουμενική κυβέρνηση» επανάλαβε ο Βασίλης Λεβέντης, ερωτηθείς αν θα στηρίξει τα νομοσχέδια.

«Από την Ένωση Κεντρώων δεν θα ψηφίσουμε, το είπα και στον κ.Κατρούγκαλο ότι, το πλαφόν πρέπει να είναι στα 1.500 ευρώ και όχι στις 3.000 που προτείνεται στο σχέδιο» είπε ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ-1.

Επίσης, θέτοντας τις δύο ακόμα προϋποθέσεις για την εξυγίανση και βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού, είπε να μπει ‘κόφτης’ βάσει εισοδηματικών κριτηρίων για πάνω από 3.000 και να σταματήσουν οι συντάξεις των βουλευτών, είπε περιγράφοντας τις τρεις προτάσεις του για το Ασφαλιστικό.

Ο επικεφαλής της ΕΚ επεσήμανε ότι δεν πρέπει να πάει η χώρα σε εκλογές τώρα, αν δεν ψηφιστούν τα απαραίτητα μέτρα, μεταξύ των οποίων και το Ασφαλιστικό, γιατί «όποιος πάει τη χώρα σε εκλογές τώρα, θα έχει την ευθύνη για το ότι δεν θα πάει η χώρα σε αξιολόγηση, αλλά θα έρθει και το Grexit».

Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι, «η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, θα πρέπει να εφαρμόσει χειρότερα μέτρα από αυτά που συζητιούνται τώρα».
Τόνισε, επανερχόμενος στο ζήτημα της οικουμενικής ότι, «μία κυβέρνηση δεν μπορεί να στηρίξει αυτά τα μέτρα».

Συμπλήρωσε δε ότι, «οι ξένοι ζητούν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας, γιατί αυτοί μπορούν να σηκώσουν το βάρος, αλλά κι επειδή αυτοί φτώχυναν τη χώρα».

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι των Παθών» εκτίμησε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των αγροτών, τόνισε ότι «δεν είναι λύση οι αγρότες να κλείνουν τους δρόμους» και πρότεινε αναλογική λύση στο Ασφαλιστικό και όχι να πέφτουν όλα τα βάρη σε δύο κλάδους.

Αναφερόμενος, τέλος, στην ψήφιση του Ασφαλιστικού και τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης, προέβλεψε ότι το δεύτερο θα ζητηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν αυτός πάει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Θα ήταν έγκλημα ο κ. Μητσοτάκης να ακούσει τους “θερμοκέφαλους” της Νέας Δημοκρατίας» είπε.