Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Λεβέντης: Ο Κοτζιάς έφυγε αλλά οι υπογραφές στις Πρέσπες έμειναν



Την έντονη διαφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, που άσκησε δριμεία κριτική κατά κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Σκοπιανό. 

«Ο Κοτζιάς έφυγε οι υπογραφές στις Πρέσπες έμειναν», είπε ο κ. Λεβέντης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τα έδωσε όλα, όνομα, γλώσσα, εθνότητα, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Πυρά εξαπέλυσε και κατά της ΝΔ, λέγοντας ότι «για όλα μιλάει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά για το όνομα της Μακεδονίας σιωπή από την ΝΔ».

 

Ο κ. Λεβέντης δεν απέκλεισε πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο, προκειμένου ο κ. Τσίπρας «να πετάξει την πυρακτωμένη μπάλα στην νέα κυβέρνηση». «Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν, ποιος λέει την αλήθεια και ποιος τον κοροϊδεύει. Όλοι θέλουν να προδώσουν, η συμφωνία των Πρεσπών είναι εγκληματική για τα εθνικά μας συμφέροντα». Ο ίδιος, συμπλήρωσε, θα κάνει ό,τι μπορεί για να ακυρωθεί.

Για τις συντάξεις, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε πως «όλοι θέλουμε να καταργηθεί το μέτρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως ψήφισε την περικοπή και τώρα εκλιπαρεί τους δανειστές να μη κοπούν. Είναι βέβαιο ότι οι δανειστές θα ζητήσουν ισοδύναμα και περικοπή άλλων επιδομάτων για να συναινέσουν και αυτό είναι εξίσου άδικο για πολίτες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας».

 

Για την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις προκλήσεις της Άγκυρας, ο κ. Λεβέντης τόνισε: «Οι Τούρκοι απειλούν αυτή είναι η τακτική τους, εμείς πρέπει να εξοπλιστούμε, έχω ζητήσει την αγορά 30 F-35 και 5 φρεγάτες από την Γαλλία, τα χρήματα θα τα βρούμε σε βάθος δεκαετίας. Οι Τούρκοι μόνο με την ισχύ μας, θα αρχίσουν να αναθεωρούν την στρατηγική τους. Όμως και η απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει τα 12 μίλα στο Ιόνιο και να αφήνει το υφιστάμενο καθεστώς στο Αιγαίο δίνει την εικόνα ότι η Ελλάδα φοβάται, είναι μια εξωτερική πολιτική που δημιουργεί προβλήματα στη χώρα μας».

Για τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε πως «ο λαός θα απαντήσει στις κάλπες και η ετυμηγορία του θα είναι σκληρή για όσους του έχουν πει ψέματα» και προσέθεσε: «Εγώ μέσα στην Βουλή, είμαι η γροθιά στο πολιτικό σύστημα το διεφθαρμένο και προσπαθούν να με εξοντώσουν πολιτικά. Έχω ζητήσει μείωση των βουλευτών σε 150, μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, θεσμοθέτηση ως αδίκημα για τα ρουσφέτια, έλεγχος του πολιτικού χρήματος, δεν αρέσουν όλα αυτά και μας πολεμούν. Η ΝΔ πιστεύει, πως αν στη Βουλή, δεν μπει η Ένωση Κεντρώων, θα κάνει αυτοδυναμία. Δηλώνουμε, ότι η Ένωση Κεντρώων θα είναι η ευχάριστη έκπληξη το βράδυ των εκλογών, άλλοι θα χάσουν τον ύπνο τους και οι δημοσκόποι θα σκίσουν τα πτυχία τους».