Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κοτζιάς: "Μην κουνάτε το δάχτυλο στο Ποτάμι"



 

Κατά του Πάνου Καμμένου έστρεψε ξανά τα βέλη του ο Νίκος Κοτζιάς, επικρίνοντας παράλληλα το Μαξίμου για την επίθεση στο Ποτάμι, σχετικά με τη στάση του απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών.

«Δεν μπορείς να κουνάς το δάχτυλό σου σε ένα μικρότερο κόμμα της αντιπολίτευσης που θέλει να σε στηρίξει στη συμφωνία των Πρεσπών και να ανέχεσαι ο κυβερνητικός σου εταίρος να υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας», είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Πάτρα.

Νωρίτερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Κοτζιάς είχε αναφέρει: «Δεν είδα αλλαγή πλεύσης από το Ποτάμι, απλώς πρέπει να είμαστε ευγενικοί στη χώρα και στην πολιτική σκηνή, ο ένας με τον άλλον».

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της κίνησης «Πράττω» στράφηκε και σε άλλο σημείο κατά των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Δεν μπορείς να συνεχίσεις να θέλεις η χώρα -και πρέπει και σωστά το επιδιώκουμε- να είναι ηγεμόνας στα Βαλκάνια και να γίνεται αποδεκτή, με κάποιους οι οποίοι θέλουν να δυναμιτίζουν κάθε φορά την εξωτερική σου πολιτική. Η αναβλητικότητα απέναντι στον μικρό εταίρο της κυβέρνησης δημιουργεί κακό και απαξίωση και της χώρας διεθνώς και της ίδιας της κυβέρνησης, αλλά και το τι θέλει μία πλειοψηφία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, υπογράμμισε ότι «και μπορεί και πρέπει να περάσει», ενώ τόνισε ότι «ο μακεδονισμός τους έχει στοιχεία αλυτρωτισμού, αλλά η συμφωνία των Πρεσπών καταργεί όλο τον αλυτρωτισμό».

«Μερικοί λένε ότι δεν έπρεπε να δώσουμε τη γλώσσα. Οι υποκριτές την έχουν δώσει από το 1977, την έδωσαν στον ΟΗΕ και μπήκε στις επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ. Δεν πήγαν στη διαπραγμάτευση, ούτε η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, ούτε η κυβέρνηση του Παπανδρέου και αποδέχτηκαν να μπει η ονομασία της γείτονας βόρειας χώρας και οι συντμήσεις της, έτσι όπως εκείνη ήθελε. Τρία χρόνια δεν πήγαν σε διαπραγμάτευση αυτοί που διδάσκουν με το δάχτυλο στο χέρι πόσο καλύτερη διαπραγμάτευση θα έκαναν, όπως δεν είναι διαπραγμάτευση η αδράνεια που διατηρεί τα προβλήματα και δεν δίνει λύσεις», ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων ο κ. Κοτζιάς.