Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

11 °C

Σήμερα, 27. Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Σήμερα το διάγγελμα Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα- Στις 10:00Με μια ημέρα καθυστέρηση, λόγω του φονικού σεισμού στη Σάμο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει σήμερα τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Το διάγγελμα αρχικά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω του φονικού σεισμού.
Ο πρωθυπουργός- σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να ανακοινώσει αναστολή λειτουργίας για μπαρ και εστιατόρια σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται σε Επίπεδο 4 (όπου έχουν ήδη κλείσει) και Επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης), με εξαίρεση το Take Away και το Delivery.
Επίσης για τις συγκεκριμένες περιοχές,- ακόμα ένα μέτρο το οποίο είναι πολύ πιθανό- θα ανασταλεί η λειτουργία γυμναστηρίων, αιθουσών ψυχαγωγίας, σινεμά, θέατρα αλλά και οι αθλητικές εκδηλώσεις.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε όλες τις περιοχές ακόμη και στις πράσινες. Επίσης θα επεκταθεί το μέτρο της τηλεργασίας και αυτό της τηλεκπαίδευσης στα πανεπιστήμια.

Σημειώνεται ότι μετά το διάγγελμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί στη σεισμόπληκτη Σάμο.