Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Κορωνοϊός- Μητσοτάκης: Πήραμε μέτρα πολύ νωρίτερα - Να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο



Κορωνοϊός – Υπουργικό Συμβούλιο- Μέσω τηλεδιάσκεψης.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός, εξέφρασε σε όλους τις ευχαριστίες του «για την άψογη συνεργασία κατά τη διάρκεια αυτής της διπλής κρίσης που αντιμετωπίσαμε τον τελευταίο μήνα» και τόνισε ότι «είχαμε το θάρρος να πάρουμε μέτρα πολύ γρηγορότερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Επίσης τόνισε ότι σκοπός της κυβερνητικής στρατηγικής παραμένει «το να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να δώσουμε τη δυνατότητα στα συστήματα υγείας να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα σε μία επιδημία που ξέρουμε ότι, τελικά, θα επηρεάσει ένα ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού». Υπογράμμισε την αξία του μηνύματος «μένουμε σπίτι» και τόνισε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είχε ανταποκριθεί στο μήνυμα και πριν πάρουμε τα τελικά περιοριστικά μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση διαχειρίστηκε μια διπλή κρίση τον τελευταίο μήνα, και με μια ασύμμετρη απειλή στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας καθώς η Τουρκία χρησιμοποιεί ως πιόνια μετανάστες και πρόσφυγες για την επιδίωξη γεωπολιτικών σκοπών και μια υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Κυβέρνηση «κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών καθώς διαχειρίστηκε αυτή τη διπλή κρίση με αποτελεσματικό και συλλογικό τρόπο».
Και για να διατηρήσει αυτό το πολιτικό κεφάλαιο εμπιστοσύνης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα πρέπει «να συνεχίσει την έντιμη επικοινωνία με τους πολίτες, λέγοντας πάντα την αλήθεια και φροντίζοντας για τον επιμερισμό των βαρών, με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι πλέον το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Δεν είναι μια ειδική εξαίρεση. Έχουμε πλέον στη διάθεσή μας τα ευρωπαϊκά εργαλεία που έχουν και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.». Εξήρε τις προσπάθειες όλων για την προστασία της δημόσιας υγείας και σημείωσε ότι είναι κρίσιμο να κάνουμε ότι χρειάζεται για ταχεία «επανεκκίνηση της οικονομίας» αρχικά, αλλά και για να είμαστε έτοιμοι σε επίπεδο Εθνικού Συστήματος Υγείας για να υποδεχθούμε ένα ενδεχόμενο «δεύτερο κύμα του κορωνοϊού».