Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Κωνσταντινόπουλος: Η κυβέρνηση καθυστερεί την επένδυση του Ελληνικού



Καθυστερεί η πορεία επένδυσης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού σύμφωνα με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος υπενθυμίζει στην κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της για άμεση υλοποίηση του έργου.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ σε ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο επισημαίνει ότι «πριν από δύο μήνες, η Βουλή επικύρωσε με μεγάλη πλειοψηφία – μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις και τεράστιες κωλυσιεργίες – τη σύμβαση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Εκείνη την ημέρα, εκπροσωπώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σας ζήτησα να μη χαθεί πλέον ούτε λεπτό, ώστε οι πολίτες, οι τοπικές κοινωνίες, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, οι κάτοικοι της Αττικής αλλά και ολόκληρη η χώρα, να μπορέσουν επιτέλους να αποκομίσουν τα οφέλη μίας επένδυσης εφάμιλλης των Ολυμπιακών Αγώνων. Είχατε δεσμευθεί πως θα ενημερώνετε το Σώμα τακτικά για την πρόοδο του έργου» και τονίζει ότι η επένδυση προβλέπει τη δημιουργία 75.000 νέων θέσεων εργασίας.

Προσθέτει δε ότι «Το 2016 φαίνεται πως θα κλείσει με ύφεση για την ελληνική οικονομία, ενώ η επένδυση στο Ελληνικό θα έφερνε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2%». Ρωτά τέλος «Πότε θα παραδώσει η Κυβέρνηση την έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στον επενδυτή, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο;»