Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κεραμέως για ν/σ Παιδείας: Η κυβέρνηση αποπειράται να ελαχιστοποιήσει τον διάλογο



«Με τον πιο απερίφραστο τρόπο» καταδικάζει η τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως τη διαδικασία-εξπρές κατάθεσης και επεξεργασίας του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Καταγγέλλουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο τον ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και του δημοκρατικού διαλόγου από μία κυβέρνηση και έναν Υπουργό Παιδείας σε αποδρομή» τόνισε η κ. Κεραμέως.

Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο 226 άρθρων και 1.120 σελίδων κατατέθηκε «μόλις χθες τα μεσάνυχτα, ώστε να έρθει σήμερα το μεσημέρι προς επεξεργασία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, με σκοπό να υποβληθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής σε μόλις τρεις εργάσιμες ημέρες, δηλαδή τη Μεγάλη Δευτέρα!».

Η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για ένα «νομοσχέδιο-σκούπα αμφιλεγόμενων διατάξεων και ασύνδετων θεματικών, το οποίο έχει εγείρει σωρεία αντιδράσεων και για το οποίο έχουν υποβληθεί 1390 σχόλια στη διαβούλευση». Κατηγόρησε μάλιστα στην κυβέρνηση ότι «προκλητικά αποπειράται να ελαχιστοποιήσει το διάλογο και να αποσιωπήσει τις αντίθετες φωνές».

Τέλος η κ. Κεραμέως κάλεσε την κυβέρνηση, «έστω την ύστατη αυτή στιγμή, να επιδείξουν το δέοντα σεβασμό στη Βουλή και τις διαδικασίες της».