Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 -
Μέτριο

19 °C

Σήμερα, 25. Μαΐου 2020

Κατρούγκαλος: Δε θα περάσει του Σόιμπλε και του Τόμσεν«Δεν πρόκειται να περάσει του Σόιμπλε και του Τόμσεν», ήταν το μήνυμα του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου στις πιέσεις που ασκούν στην Αθήνα για το ελληνικό πρόγραμμα τόσο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών όσο και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Real FM υποστήριξε ότι «αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις αυτές δεν είναι πλειοψηφικές, όπως ήταν».

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει plan b, στην περίπτωση που επικρατήσουν οι απόψεις Σόιμπλε και Τόμσεν, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απάντησε: «Υπάρχουν ορισμένα πράγματα στα οποία δεν πρέπει να έχεις plan b γιατί, ακριβώς, θα δεχθείς ότι κάτι το πολιτικά απαράδεκτο για σένα θα συμβεί».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει πρόωρες εκλογές, τονίζοντας ότι: «Αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο εθνικά επιζήμιες οι εκλογές, στη φάση που ανακάμπτει η οικονομία, ακόμα και εάν κάποιος εξέταζε το στενά κομματικό συμφέρον της κυβερνώσας παράταξης. Για ποιο λόγο να πάμε τώρα για εκλογές όταν ακριβώς περιμένουμε, ότι με την άνοδο της οικονομίας θα δει ο ελληνικός λαός να επιστρέφουν οι προσπάθειες των κόπων τους αυτών; Όχι, φυσικά».