Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Κατάθεση Σαράφη για Novartis: Ούτε θυμάται, ούτε γνωρίζει πολιτικά πρόσωπα..



 Τα παίρνει όλα πίσω ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» ο οποίος κατέθεσε σήμερα Δευτέρα 24/2 στη ΓΑΔΑ.

Ούτε θυμάται, ούτε γνωρίζει πολιτικά πρόσωπα ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες κατά την κατάθεσή του στη ΓΑΔΑ απέδωσε σε «πιθανολογήσεις» όσα είχε καταθέσει, αδειάζοντας έτσι την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος δήλωσε ότι ομολόγησε ότι «δεν έχει κανένα στοιχείο για το ότι έφτασαν χρήματα σε πολιτικούς», αδειάζοντας την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Αναφέρει, επίσης, ότι για τον Νίκο Μανιαδάκη ο ίδιος κατέθεσε ήδη από τις αρχές Γενάρη ότι είχε εμπλοκή αλλά πως η Ελένη Τουλουπάκη δεν το κατέγραψε ως γεγονός γιατί, όπως ισχυρίστηκε η εισαγγελέας, «δεν ήθελε να τον εμπλέξει».

Ο ίδιος φέρετε ότι από τον Ιανουάριο του 2018 είχε πει στην Ελένη Τουλουπάκη για τον Νίκο Μανιαδακη αλλά -κατά τις ίδιες πηγές- του απάντησε «άσε τον για μετά».

 Τι κατέθεσε για Σαμαρά, Αβραμόπουλο, Στουρνάρα και Γεωργιάδη

Για τον Αντώνη Σαμαρά ξεκαθάρισε «δεν έχω κανένα απολύτως στοιχείο. Σας είπα: Είναι πιθανολόγηση».

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, για το έγγραφο ότι ήταν μάρτυρας και στο FBI απάντησε ότι είναι ανακριβές, ενώ ο ίδιος δεν δέχεται να εξεταστεί με κανέναν κατ’ αντιπαράσταση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εξαίρεσε από την υπόθεση τους Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Γιάννη Στουρνάρα.

Αναφέρθηκε επίσης στον Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας ότι «πέρα από τυχόν εύνοια, κατά την εκτίμησή του, δεν έχει κανένα στοιχείο για χρηματισμό του».

Σημείωσε, τέλος, ότι δεν θυμάται να γνωρίζει κάτι για πολιτικά πρόσωπα.

Από την άλλη πλευρά, πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» επιβεβαίωσε όλα όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς.