Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Καραμανλής: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα με αυξήσεις στα διόδια στην Αττική Οδό



Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η νέα κυβέρνηση δε θα δεχθεί αύξηση των διοδίων της Αττικής Οδού έστειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής, στις προγραμματικές δηλώσεις.

Κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεών του, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε σε τρία έργα που αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή, τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργο, τον οδικό άξονα Άκτιο-Αμβρακία και τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση της εταιρίας να αυξήσει τα διόδια εν μέσω προεκλογικής περιόδου, απόφαση που μπλοκαρίστηκε με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση ανέφερε πως η σημερινή κυβέρνηση δεν θα δεχθεί την αύξηση.

Είχε συμβατικό δικαίωμα η εταιρεία να προχωρήσει στην αύξηση των διοδίων; Ναι. Έχει δίκιο; Ασφαλώς και όχι. Γιατί κυρίως δεν σεβάστηκε τους πολίτες που είναι χρήστες αυτού του δρόμου. Εμείς δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ενα είναι σίγουρο και αυτό πρέπει να το τονίσουμε. Η νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί τετελεσμένα στο θέμα αυτό καθώς έχει πολλούς τρόπους αντίδρασης.