Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

"Η κυβέρνηση θεωρεί τους Έλληνες του εξωτερικού πολίτες δεύτερης κατηγορίας"



Επίθεση κατά της κυβέρνησης την οποία και κατηγόρησε πως εμπαίζει τους Έλληνες του εξωτερικού εξαπέλυσε ο Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, π. υφυπουργός Εξωτερικών Τάκης Σκανδαλάκης με αφορμή δημοσίευμα που φέρει την κυβέρνηση να ετοιμάζεται τις αμέσως προσεχείς ημέρες να καταθέσει νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό.
Σε δήλωσή του ο κ. Σκανδαλάκης τονίζει πως «ο φόβος πριν την κάλπη οδηγεί την κυβέρνηση σε πρωτοφανείς ενέργειες» προσθέτοντας πως «ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του για άλλη μια φορά εμπαίζουν τους Έλληνες του εξωτερικού» καθώς «αντί να υιοθετήσουν την πλήρη και τεκμηριωμένη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι απλή και πλήρως συνταγματική, καταθέτει την επόμενη εβδομάδα ένα σχέδιο νόμου για την ψήφο των Ελλήνων εκλογέων που μένουν στο εξωτερικό, το οποίο είναι προδήλως αντισυνταγματικό.»

Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλάκη η κυβέρνηση δίνει το «δικαίωμα» στους Έλληνες του εξωτερικού να εκλέξουν 3 βουλευτές αλλά δεν υπολογίζει, όπως λέει, την ψήφο τους στο συνολικό ποσοστό των κομμάτων και επομένως στον καθορισμό των συνολικών εδρών που λαμβάνει κάθε ένα από αυτά.

«Θεωρεί τους Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό πολίτες δεύτερης κατηγορίας και προφανώς ανίκανους να αποφασίσουν για τις τύχες της χώρας μας. Η Νέα Δημοκρατία ήδη από το 2016 έχει καταθέσει στη Βουλή Πρόταση Νόμου η οποία επιτέλους επιλύει αυτή την χρόνια εκκρεμότητα με τρόπο απλό, αδιάβλητο, δίκαιο, σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος, δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να αποφασίζουν και αυτοί για το μέλλον της χώρας» καταλήγει η δήλωση του Γραμματέα Οικουμενικού Ελληνισμού της ΝΔ.