Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η απάντηση του Κακλαμάνη στο υπουργείο Παιδείας για την προσευχή



Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, απαντά στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε «ψευδείς» τους ισχυρισμούς του κ. Κακλαμάνη στον Realfm 97,8, για το ζήτημα της προσευχής στα σχολεία.

 

"Μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι -σχεδόν 30 ώρες μετά- η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αναγκάστηκε να “διαψεύσει” τις αναφερθείσες από εμένα πληροφορίες για την πρόθεσή της να καταργήσει και την προσευχή από τα σχολεία, κάτι που υπήρχε στο αρχικό σχέδιο" επισημαίνει ο κ. Κακλαμάνης και προσθέτει:

 

"Στο εκδοθέν Προεδρικό Διάταγμα προφανώς και δεν υπάρχει αναφορά για την προσευχή. Το γιατί, όμως, το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.

Κύριοι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναχρονισμός είναι οι καινοφανείς σας ιδέες και όχι οι υπάρχουσες παραδόσεις της Πατρίδας".

"Τέλος, το να χρησιμοποιεί τη λέξη “ψεύδος” εναντίον μου η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, πράγματι είναι για να κλαις και να γελάς ταυτόχρονα" καταλήγει ο κ. Κακλαμάνης.