Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Χατζηδάκης: «Στο Μάτι θα μπει μια τάξη»



«Το σχέδιο που σήμερα παρουσιάζουμε θα δώσει νέα ζωή στο Μάτι. Το είπαμε, το κάναμε, νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα το οποίο είχαμε θέσει», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη Τύπου, από κοινού με τον υφυπουργό Δημήτρη Οικονόμου, τους γενικούς γραμματείς, Ευθύμη Μπακογιάννη και Κωνσταντίνο Αραβώση και τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργο Στασινό, κατά την παρουσίαση του νέου Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το Μάτι, που υλοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του ΤΕΕ.
«Σήμερα, θέτουμε τις βάσεις για την επούλωση των πληγών με ένα βιώσιμο τρόπο. Ούτε ισοπεδώνουμε το Μάτι, το Κόκκινο Λιμανάκι, τον Προβάλινθο, την Αμπελούπολη, αλλά ούτε και ανεχόμαστε μία σειρά από απαράδεκτες καταστάσεις, οι οποίες συνέτειναν στο να πάρει η καταστροφή που ζήσαμε πριν από δύο χρόνια τις διαστάσεις που τελικά πήρε», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι «στο Μάτι θα μπει μια τάξη. Όχι μόνο διότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, αλλά διότι αυτό είναι προς όφελος των ίδιων των κατοίκων του. Θα αντιμετωπιστούν τα σφάλματα του παρελθόντος. Θα διανοιχθούν δίοδοι προς την παραλία. Η ίδια η παραλία θα αποκτήσει ένα τελείως διαφορετικό χρώμα».
Σύμφωνα με τον υπουργό, «το Μάτι θα αλλάξει εικόνα, αλλά ταυτόχρονα θα διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την προστασία της περιοχής, τόσο από πυρκαγιές όσο και από πλημμύρες, λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης στα ρέματα τα οποία βρίσκονται την περιοχή». Και πρόσθεσε ότι, «αξίζει να γίνει μια βιώσιμη περιοχή για τους κατοίκους και τους παραθεριστές».
Όπως εξήγησε o υπουργός, «το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) εκπονήθηκε υπό την επίβλεψη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου και με τη συμμετοχή μιας σειράς μεγάλων τεχνικών γραφείων», ενώ παρουσιάζεται έναν μήνα νωρίτερα από την ημερομηνία που είχε θέσει ως στόχο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι αλλαγές στο Μάτι -Πώς θα διαμορφωθεί η περιοχή