Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του λαϊκισμού



Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ Πρακτορείο 104,9 FM και στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" με τον Κώστα Μπλιάτκα, τόνισε,"Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο ορισμός του λαϊκισμού.

Υποσχέθηκαν 13η σύνταξη και τώρα κόβουν συντάξεις. Υποσχέθηκαν αύξηση του κατώτερου μισθού και αντίθετα αύξησαν την ανεργία".

Κάλεσε την κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι "πρέπει να επανασυνδεθεί με τη σοβαρότητα", διότι, όπως είπε: "Έχοντας μια σύγχυση για το ασφαλιστικό και για την οικονομία έχει επιδεινώσει τα πράγματα. Μην εφαρμόζοντας μια σειρά από ρυθμίσεις δεν πήγε μπροστά το ασφαλιστικό. Ακόμη περισσότερο, ακολουθώντας αυτή την οικονομική πολιτική, ενώ ήταν στο τέλος του 2016 να έχουμε ανεργία 19,5% θα έχουμε 25,5%. Θα προστεθούν δηλαδή 200.000 άνεργοι, δηλαδή θα προστεθούν 200.000 ασφαλιστικές εισφορές λιγότερες".

Αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει την οικονομική της πολιτική και αν δεν γίνουν επενδύσεις, δεν πρόκειται να στηριχθεί κανένα Ασφαλιστικό, αν δεν έχει εισφορές, επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: "Αυτός είναι ο κίνδυνος τώρα με τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις. Να είναι απλώς ένα Σισύφειο έργο. Διότι όποιο μέτρο κι αν φέρει ο κ. Κατρούγκαλος, αν την ίδια ώρα διώχνουμε επενδύσεις από την Ελλάδα δεν θα έχουμε ασφαλιστικές εισφορές. Άρα θα είναι μια άσκηση ματαιότητας".