Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Χαρδαλιάς: Διακοπή πτήσεων από και προς Ολλανδία και Γερμανία.. Επιλεκτικός επαναπατρισμός ελλήνων του εξωτερικού..



Για διακοπή πτήσεων από και προς Ολλανδία και Γερμανία, αλλά και για επιλεκτικό επαναπατρισμό αναφέρθηκε στις δηλώσεις του, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. 

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ολοκληρωτικού επαναπατρισμού όσων Ελλήνων βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό, καθώς αυτό θα συνεπαγόταν και ενδεχόμενους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο υπουργός, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γυρίσουν στην πατρίδα μόνο όσοι έχουν χάσει τη δουλειά τους και δεν έχουν πού να μείνουν. Όσοι, ωστόσο, έχουν σπίτι στο εξωτερικό, δεν πρέπει να βγαίνουν έξω και ούτε να ζητούν να γυρίσουν στην Ελλάδα.

«Σεβόμαστε το δικαίωμα του καθενός να θέλει να γυρίσει. Αλλά όσοι έχουν σπίτι, να μείνουν εκεί. Άλλωστε, υπάρχουν και κάποιοι που αρνούνται να μας δώσουν τα στοιχεία τους, οπότε δεν μπορούμε να τους φέρουμε, καθώς δεν γνωρίζουμε αν πληρούν τα κριτήρια», σημειώνει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όσον αφορά, εξάλλου, στις πτήσεις, από αύριο Κυριακή, στις 3 το πρωί, και έως τις 15 Απριλίου, σταματάνε εκείνες από και προς Ολλανδία, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται και όσες πτήσεις από τη Γερμανία δεν έχουν προορισμό την Αθήνα.

Η συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης ελήφθη, ύστερα από τις αναφορές που υπήρξαν ότι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στη Μεγάλη Βρετανία «έσπαγαν τον αποκλεισμό», χρησιμοποιώντας ενδιάμεσες πτήσεις από την Ολλάνδία και τη Γερμανία, για να επιστρέψουν στη χώρα μας.