Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Γεροβασίλη: Μέσω διαβούλευσης με τους φορείς το νέο ΕΣΠΑ



Από την Άρτα ξεκίνησε η διαβούλευση με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, για τις δράσεις και τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, με μία ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο.

«Η τόπος μας, η χώρα μας, δεν μπορεί να χάσει άλλη ευκαιρία», υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη σε δηλώσεις της, ενώ επισήμανε πως το νέο ΕΣΠΑ είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο μπορεί να δώσει ώθηση στην τοπική κοινωνία, την αγορά και βεβαίως να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο ζήτημα που απασχολεί αυτή την στιγμή την χώρα μας, την ανεργία.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, διευκρίνισε ότι το νέο ΕΣΠΑ, δεν θα σχεδιαστεί σε κλειστά υπουργεία, αλλά μπαίνει στη διαβούλευση και στην διαρκή επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες, τους αρμόδιους φορείς και όλους τους ενδιαφερόμενους. Μάλιστα πρόσθεσε πως επιπλέον στόχος είναι, «μέσα από συνεργατικές δράσεις οι οποίες θα προκύψουν, να υπάρξει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα σε σχέση με τα χρήματα που θα επενδυθούν».

Αναφερόμενη στην εκδήλωση τους Επιμελητηρίου Άρτας είπε, πως σήμερα αρχίζει μια πρώτη συζήτηση, ανοίγει ο διάλογος, θα λυθούν απορίες, θα κατατεθούν προτάσεις και βεβαίως όλα αυτά, θα πρέπει να συνεκτιμηθούν στην συνέχεια από το αρμόδιο υπουργείο, για να συνεχιστεί η διαβούλευση εάν χρειαστεί. «Οι τοπικές κοινωνίες είναι αυτές που πρέπει να πάρουν στο χέρι τους τον σχεδιασμό, γιατί ξέρουν πολύ καλύτερα από κάθε υπουργό και κάθε υπουργείο, ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης​, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε σημαντικά τα 4 προγράμματα για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, καθώς την περίοδο που διανύουμε είναι μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης της ελληνικής κοινωνίας με παροχή ρευστότητας. Ειδικά για την Ήπειρο, που είναι περιφέρεια με χαμηλούς δείκτες ανάπτυξης, υπογράμμισε πως θα προβλεφτεί η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της, ως μία πολύ σημαντική ευκαιρία για την αναπτυξιακή της πορεία.