Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γεροβασίλη: «Αυτή η τετραετία θα είναι η τετραετία εξόδου από την κρίση»



«Αυτή η τετραετία θα είναι η τετραετία εξόδου από την κρίση», διακηρύσσει μέσω της συνέντευξής της στο ΑΠΕ -ΜΠΕ η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και παραθέτει σειρά θετικών κυβερνητικών δράσεων, όπως η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, οι αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, οι προσπάθειες στον χώρο της Υγείας, η ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης.

Την ίδια ώρα όμως, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και την ηγεσία της για σειρά λόγων, μάλιστα. Την οποία και κατηγορεί ότι πολιτεύεται με μικροπολιτικό γνώμονα, κινούμενη από την «ιδιοτέλεια κατάληψης της εξουσίας».

«Δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από ανθρώπους που, όταν ο ελληνικός λαός έκανε θυσίες το 2012, έβγαζαν τα λεφτά τους έξω γιατί όπως δήλωσαν αργότερα "φοβήθηκαν". Και που τολμούν σήμερα να λένε ότι το τρίτο πρόγραμμα ήταν αχρείαστο, όταν έκαναν τα πάντα για να καταλήξουμε σε αυτό», είναι, επίσης, μια πολύ χαρακτηριστική απάντησή της.

 

Ενώ στο θέμα τής εν εξελίξει διαπραγμάτευσης, ειδικότερα, η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη μέμφεται τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «δεν τολμά, βεβαίως, να ομολογήσει ότι ο, δήθεν σύντομος, δικός του δρόμος για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι το "ναι σε όλα"». Υποστηρίζει εξάλλου ότι «αν είχε η ηγεσία τής αξιωματικής αντιπολίτευσης την τιμιότητα και τη γενναιότητα να αποδεχθεί πως εξαιτίας των πολιτικών επιλογών της βυθιστήκαμε σε επιτροπεία, θα έβαζε πλάτη ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία προς όφελός μας η διαπραγμάτευση».

Για τη διαπραγμάτευση αυτή καθαυτή, δηλώνει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ πως αναμένει από το Eurogroup να αποτυπώσει τη θετική πορεία και τη ρεαλιστική λύση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και διαμηνύει, την ίδια στιγμή, πως η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο, από όσα ψηφίστηκαν το καλοκαίρι του 2015, υπενθυμίζοντας παράλληλα, ότι εκείνη η συμφωνία είχε ψηφιστεί και από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι.

Στα θέματα του υπουργείου της, υπογραμμίζει ότι ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για την κινητικότητα «δεν είναι ούτε χάπι, ούτε συνταγή» και ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση βάζει τέλος στους λίγους και εκλεκτούς, στα ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονταν τους δημόσιους οργανισμούς, στα ρουσφέτια. Στον αντίποδα, η σημερινή κυβέρνηση έχει «την πολιτική βούληση για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, ώστε το Δημόσιο να γίνει παραγωγικό και να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της χώρας».

Όσον αφορά το Κυπριακό, απαντά χρησιμοποιώντας δύο ρήματα: «Επαγρυπνούμε» -«δεν παρασυρόμαστε». Πιο συγκεκριμένα, «επαγρυπνούμε... δεν παρασυρόμαστε από δηλώσεις που γίνονται για εσωτερική κατανάλωση».

Και σε ερώτηση, τέλος, για τον Φιντέλ Κάστρο, απαντά αιχμηρά λέγοντας: «Αυτοί που έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν δικτάτορα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ και οι ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι σε Αμερική και Ευρώπη».