Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γεννηματά: Αρκετά με τα κούφια λόγια, είναι ώρα για συγκεκριμένες πράξεις



Την «απαίτηση-σύνθημα του αναπηρικού Κινήματος: "Τίποτε για εμάς, χωρίς εμάς"» στηρίζει και προσυπογράφει απόλυτα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε κατά την επίσκεψή της το πρωί στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

«Αναγνωρίζουμε ότι η διάσταση της αναπηρίας πρέπει να διατρέχει κάθε πτυχή του δημόσιου βίου. Λέμε "ναι" στον διάλογο για το "Εθνικό Σχέδιο Δράσης" που ζητά η ΕΣΑμεΑ», τόνισε η κ. Γεννηματά και συνέχισε: «Αναγνωρίζουμε πως η κρίση έπληξε περισσότερο τα άτομα με αναπηρία. Γι' αυτό χρειάζονται άμεσα θετικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις. Διακηρύξαμε ως Κίνημα Αλλαγής την ανάγκη ανάπτυξης ενός Οδικού Χάρτη, με οριζόντιες πολιτικές για την αυτονομία, ανεξαρτησία και ισότιμη κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία. Με ελευθερία επιλογών στη ζωή και στην προσωπική τους ευημερία».

Η κ. Γεννηματά στο χαιρετισμό της, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει για τα άτομα με αναπηρία που όπως είπε «έχουν υποστεί στο πετσί τους τι σημαίνει "δίκαιη ανάπτυξη", ποιες είναι οι επιπτώσεις της πολιτικής και του μνημονίου Τσίπρα που 10 παίρνει και 1 επιστρέφει στους πολίτες».

Τόνισε ότι, μετά την κατακραυγή, η κυβέρνηση παίρνει πίσω τις μειώσεις που η ίδια εισηγήθηκε για τις παλιές συντάξεις, όμως, πρόσθεσε ότι «μένουν οι μεγάλες μειώσεις στις νέες συντάξεις, στις αναπηρικές, και οι εξοντωτικές παρεμβάσεις στις συντάξεις χηρείας. Για το νόμο Κατρούγκαλου μόνο μια λύση υπάρχει. Να αποτελέσει παρελθόν με την κατάργηση του», είπε, μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, ανέπτυξε εκτενώς τις θέσεις και προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για το κράτος Πρόνοιας και τη στήριξη των αναπήρων, που περιλαμβάνονται στην πρόταση νόμου που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής στη Βουλή.

«Αυτά για μας είναι αδιαπραγμάτευτες δεσμεύσεις και αποτελούν βάση για οποιαδήποτε προγραμματική συμφωνία μετά τις εκλογές. Αρκετά με τα κούφια λόγια, είναι ώρα για συγκεκριμένες πράξεις. Και κάθε πολιτική δύναμη ας αναλάβει τις ευθύνες της. Εδώ κρινόμαστε όλοι. Αν είμαστε προοδευτικοί στις πράξεις και όχι μόνο στα λόγια. Η πρόταση μας βρίσκεται απέναντι σε όλες τις συντηρητικές πολιτικές. Και αυτήν που de facto εφαρμόζει ο κ. Τσίπρας και αυτήν που εξαγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης και διαχρονικά χαρακτηρίζει την πολιτική της δεξιάς», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.