Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Φιέστα στο Ζάππειο για τη συμφωνία στο Eurogroup. Κοινή συνεδρίαση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ



Σε κυβερνητική φιέστα στο Ζάππειο Μέγαρο προχωρά η κυβέρνηση για τη συμφωνία του Eurogroup. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρωθυπουργός και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος συγκαλούν στο Ζάππειο πανηγυρική κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, όπου ο κ. Τσίπρας θα απευθυνθεί στην κοινή γνώμη μλώντας διεξοδικά για τη συμφωνία, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ. 

Στις 2μμ ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσει για την απόφαση του Eurogroup.   

Από νωρίς το πρωί υπήρχε η πληροφορία πως ο Αλέξης Τσίπρας προγραμμάτιζε δήλωση(διάγγελμα) προς τους πολίτες. Αργότερα, έγινε γνωστό ότι θα συνεδρίαζε στις 18:00 η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά, αποφασίστηκε να συνεδριάσουν από κοινού οι βουλευτές των κομμάτων που αποτελούν την κυβέρνηση.

Έτσι, στις 19:30 θα γίνει η κοινή, πανηγυρική, συνεδρίαση στο Ζάππειο. Και ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ειδικά οι βουλευτές της επαρχίας. Οι οποίοι κλήθηκαν να μην φύγουν, ενόψει Σαββατοκύριακου, για την επαρχία.

Στην κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ, επικρατεί ικανοποίηση για τη συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους, ενώ στόχος είναι πλέον το κυβερνητικό αφήγημα είναι να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της οικονομίας και να επικοινωνηθεί στους πολίτες.