Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Φ. Γεννηματά: Ιδεολογικός αχταρμάς οδηγεί τη χώρα προς τα πίσω



«Η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή» τόνισε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας απόψε στο Αγρίνιο, απ' όπου εξαπέλυσε οξεία επίθεση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για ιδεολογικό αχταρμά που οδηγεί τη χώρα προς τα πίσω.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, «ο σημερινός πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του κατέστρεψαν τη δυνατότητα αλλαγής πολιτικής και τρόπου διακυβέρνησης. Οδήγησαν τη χώρα στο τρίτο πανάκριβο μνημόνιο και την παραδίδουν με τη θηλιά στον λαιμό, σε επιτροπεία με όρους δυσβάσταχτους. Ένας πολιτικός και ιδεολογικός αχταρμάς "χτυπάει" τον ελληνικό λαό και διαλύει τη χώρα. Έχει όνομα η κρίση που βιώνει σήμερα η Δημοκρατία: Τσίπρας, βαρίδι της αριστεράς, βαρίδι για τη χώρα».

Η Φώφη Γεννηματά κατέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ πως χρησιμοποιεί τη σκανδαλολογία για να πλήξει το Κίνημα Αλλαγής, υποστηρίζοντας πως «δεν θέλει το καθαρό πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Επιλέγει τη λάσπη. Αυτή είναι η συνειδητή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην ήττα που έρχεται. Επιλογή που ακολουθεί και βολεύει και τη Ν.Δ. O επίδοξος εν αναμονή πρωθυπουργός περιμένει απλά το ώριμο φρούτο να πέσει από το δέντρο της εξουσίας, οραματιζόμενος την αυτοδύναμη νίκη του. Εμείς όμως δεν είμαστε διάτρητοι, είμαστε διάφανοι και καθαροί. Έχουμε κάνει σημαία τη διαφάνεια, τη λογοδοσία. Για όλους και για όλα. Δεν φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, δεν σιωπούμε» είπε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη Ν.Δ. πως συνδράμει στο κλίμα πόλωσης. «Δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς. Η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη του που δεν έχει ουσιαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης κι εξόδου από την κρίση. Η Ν.Δ. εκφράζει και σήμερα ό,τι πιο συντηρητικό κι οπισθοδρομικό για τον τόπο» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά. «Είναι η σημερινή ΝΔ κι ο κ. Μητσοτάκης που θεωρούν ότι οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο. Που θέλουν να κόψουν κι άλλο τις δαπάνες για το κοινωνικό κράτος. Δεν πιστεύουν στο εθνικό σύστημα υγείας» είπε, σημειώνοντας πως για το ΚΙΝΑΛ «η Ν.Δ. είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος, μην το ξεχνάμε».

«Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ. Τσίπρα. Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής. Ο κ. Τσίπρας φεύγει, όχι άλλο δεξιά το τιμόνι. Δεν χρειαζόμαστε "ρετρό" κυβερνήσεις, επιστροφή στο χθες, κοιτάμε προς το μέλλον» πρόσθεσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας ότι «το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια».

Επισήμανε ότι η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η παράταξη είναι προσπάθεια να ανακοπεί η επανεκκίνηση και αναγέννησή της, η ανάδειξή της σε καταλύτη των μετεκλογικών εξελίξεων, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία της ότι «υπάρχει προοδευτικό ρεύμα ενάντια στις δύο όψεις της συντήρησης, την παλιά δεξιά του κ. Μητσοτάκη και τη νέα δεξιά του κ. Τσίπρα» όπως είπε.

Η κ. Γεννηματά κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες, «τη μεγάλη δεξαμενή της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης», να ενισχύσουν το Κίνημα Αλλαγής, λέγοντας: «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που αηδιασμένοι από την εικόνα της πολιτικής αρένας προσανατολίζονται στην αποχή.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που στήριξαν μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα διαψεύδονται οικτρά οι ελπίδες τους. Και δεν μιλώ φυσικά για αυτούς που επέλεξαν τα φθηνά ανταλλάγματα προσωπικής απολαβής.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που ενώ ανήκουν παραδοσιακά στη δημοκρατική παράταξη, αναζητούν στο πρόσωπο του Μητσοτάκη σωτηρία από τον Τσίπρα, αγνοώντας στην αγωνία τους ότι αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου αδιεξόδου.

Με όλους αυτούς θα συναντηθούμε στον δρόμο για τις εκλογές. Θα τους μιλήσουμε για το όραμα και την απόφασή μας να βγάλουμε ξανά μπροστά την Ελλάδα, τον πολίτη, τη νέα γενιά. Θα τους απαντήσουμε στην απαίτηση τους για αλλαγή και αξιοπρέπεια. Και πάνω απ' όλα θα τους πείσουμε ότι ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα. Και μαζί τους θα νικήσουμε. Όσο μας χτυπούν, τόσο δυναμώνουμε. Όσο προσπαθούν να μας φιμώσουν, τόσο πιο δυνατά θα το φωνάζουμε: Η συντήρηση είστε εσείς. Η πρόοδος είμαστε εμείς» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.