Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ερντογάν για Τσίπρα και Καστελόριζο: Μιλάει μόνος του, εμείς θα κάνουμε γεωτρήσεις



Την δική του απάντηση στα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για το Καστελόριζο, δίνει ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του απάντησε ευθέως στον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του για πιθανές έρευνες στο Καστελόριζο. «Μιλάει μόνος του και λέει κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει εμείς θα κάνουμε γεωτρήσεις και θα λάβουμε μέτρα με τις ένοπλες δυνάμεις», είπε.

«Mέχρι να πετύχουμε τη δίκαιη διανομή του φυσικού πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε τα αποφασιστικά μας βήματα στην περιοχή. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία προσπάθεια έρευνας και γεώτρησης τα οποία αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Διαθέτουμε 4 πλοία στην περιοχή και έχουμε λάβει τα μέτρα μας με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει ο ίδιος εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί και στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεων μας θα συνεχίσουν τις έρευνες και γεωτρήσεις τους και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν πάρει, παίρνουν και θα πάρουν τα απαραίτητα μέτρα’», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο την είχε προειδοποιήσει να μην σκεφτεί καν να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στο Καστελόριζο.

Στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ3 ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε σημειώσει απευθυνόμενος στην γειτονική χώρα πως η Ελλάδα έχει σχέδιο και θα αποτρέψει οποιαδήποτε γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.