Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Επίθεση Καμμένου σε Φίλη: "Θα μπλοκάρουμε όποιον κ. Φίλη έχει ξεπεράσει τις «κόκκινες γραμμές» της συνεργασίας μας"



Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μίλησε στον ΑΝΤ1 το πρωί και απάντησε σε ερώτηση σχετική με τα όσα είπε ο πρώην υπουργός παιδείας, Νίκος Φίλης, για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

«Θα μπλοκάρουμε όποιον κύριο Φίλη ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές της συνεργασίας μας», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, υπενθυμίζοντας την αντίδραση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, όταν ο κ. Φίλης, βρέθηκε σε κόντρα με την Eκκλησία καθώς και την δήλωσή του για την γενοκτονία των Ποντίων.

«Έχουμε σοβαρότερα θέματα να συζητήσουμε με τον Πρωθυπουργό, από τον Φίλη», απάντησε χαρακτηριστικά, σε ερώτηση για το αν έχει συζητήσει το θέμα με τον Πρωθυπουργό.

Επιπλέον πρόσθεσε: «Οσοι ονειρεύονται ρήξη της συνεργασίας μας με τον Τσίπρα θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2019».

Απαντώντας δε στις καταγγελίες του κ. Φίλη για νέες εξοπλιστικές δαπάνες για την απόκτηση των αμερικανικών μαχητικών F-35, ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι το μόνο που έχει πράξει η ελληνική πλευρά είναι να ζητήσει σχέδια προτάσεων και τιμών. «Δεν ψωνίζω εγώ», είπε, προσθέτοντας πως οι αποφάσεις θα ληφθούν από το ΚΥΣΕΑ και την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Υποστήριξε ακόμα ότι ή Ελλάδα θα υπογράψει πενταετές πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, που σε περιπτώσεις άλλων χωρών περιλαμβάνει αμερικανική χρηματοδότηση για εξοπλισμούς.

Όσον αφορά τέλος τα υπονοούμενα του κ. Φίλη για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσωπα από την κεντροαριστερά παρά από τους ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος σχολίασε ειρωνικά: «Αν θέλει να συνεργαστεί με τα ‘βρώμικα’ χαλάλι του, να βγάλει και τον Τσοχατζόπουλο από τη φυλακή να κάνουνε παρέα».