Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Επίθεση Γεννηματά: Απροετοίμαστος ο Τσίπρας στη συνάντηση με τον Ερντογάν



Κριτική στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αιχμή τη χθεσινή του συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, άσκησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Ήταν άλλη μία συνάντηση χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία. Αυτό που ζήσαμε κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα το ξαναείδαμε στη χθεσινή συνάντηση» σχολίασε η κ. Γεννηματά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Το πιο ανησυχητικό, όπως είπε, ήταν ότι ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε και επίσημα στον ίδιο θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, κάνοντας χειρότερα τα πράγματα. «Είμαστε σε πιο δύσκολο σημείο, όταν επίσημα γίνεται αυτή η συζήτηση μεταξύ Ερντογάν - Τσίπρα το πράγμα γίνεται ακόμη πιο σύνθετο» παρατήρησε.

Σημείωσε παράλληλα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έπρεπε να εξασφαλίσει τη στήριξη του ΝΑΤΟ στην υπόθεση αυτή.

Όπως επισήμανε, ο κ Τσίπρας τα έδωσε όλα για το θέμα των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και δεν διασφάλισε ούτε στήριξη του ΝΑΤΟ για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.

Σε ό,τι αφορά την ΠΓΔΜ η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε ότι «ένα από τα τρωτά σημεία της συμφωνίας των Πρεσπών είναι ότι κινδυνεύουμε να βρεθούμε μπροστά σε τετελεσμένα σε σχέση με το ΝΑΤΟ, γιατί η διαδικασία για την ένταξή τους ξεκινάει δεν είναι μια απλή πρόσκληση».

«Είδαμε χθες τον κ. Ζάεφ να λέει ότι η ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ ανήκει πια στην οικογένεια του ΝΑΤΟ. Ο κ. Τσίπρας χειροκροτούσε και απ’ έξω ο συγκυβερνήτης του ο κ. Καμμένος έλεγε ‘δεν πρόκειται αυτό να υλοποιηθεί’ και η κοροϊδία πάει σύννεφο» πρόσθεσε.