Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στον Έβρο:Ηλεκτρονικό φράκτη με κάμερες στήνει η κυβέρνηση..



Ηλεκτρονικό φράκτη με κάμερες ετοιμάζεται να εγκαταστήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το μεταναστευτικό στον Έβρο σε μια προσπάθεια να ανακοπούν οι ροές αλλά και για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, θα τοποθετηθούν υπερσύγχρονες κάμερες στα σύνορα για το μεταναστευτικό και την καλύτερη φύλαξη των συνόρων.

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ θα ενισχυθεί με οχήματα αλλά και με συνοριοφύλακες, η πρόσληψη των οποίων προχωρά από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στον Έβρο ο Μ. Χρυσοχοιδης

 Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη και τον Υφυπουργό Λ. Οικονόμου συναντήθηκε εχθές 30 Νοεμβρίου η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου στην Ορεστιάδα.
    
Στα πλαίσια της επίσκεψης στον Έβρο για 2η φορά μέσα σε τέσσερις μήνες ο Υπουργός και Υφυπουργός συναντήθηκαν με κλιμάκιο της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου και εκπροσώπους της ΠΟΣΥΦΥ στην Ορεστιάδα. Συνέχεια των δεσμεύσεων για την διαχείριση του μεταναστευτικού και την ορθολογική φύλαξη των συνόρων, η Ένωση έθεσε εκ νέου τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό.
 
Μετά τις θετικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων, η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου ζήτησε η ενίσχυση αυτή να μην μειώσει την σημερινή δύναμη και το προσωπικό που εθελοντικά όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στα σύνορα με την μορφή αποσπάσεων. Η συγκεκριμένη δύναμη είναι απολύτως απαραίτητη και αναγκαία αλλά παράλληλα ζητήθηκε να βρεθεί η αναγκαία λύση στο καθεστώς «ομηρίας» που διατηρείται όλα τα προηγούμενα χρόνια.
 
Ζητήθηκε επιπλέον να ενισχυθούν οι υπηρεσίες με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό σε κάμερες, αλεξίσφαιρα και ειδικά οχήματα. Επίσης οι συνδικαλιστές ζήτησαν την ενίσχυση σε δύναμη των δομών στο ΚΥΤ Ορεστιάδας και στο ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου.
 
«Οι νέες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων αποδεικνύουν και επιβεβαιώνουν την τεράστια προσπάθεια που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια για να κρατήσουμε τα σύνορα μας. Επιτέλους σήμερα, η πολιτεία αυτό το έχει αναγνωρίσει και το δείχνει εμπράκτως με τους νέους συνοριοφύλακες. Ο θεσμός αυτός έπρεπε να ενισχυθεί πριν πολλά χρόνια για να μην ζούμε σήμερα αυτές τις δυσκολίες. Η ενίσχυση είναι αναγκαία και μονόδρομος σε όλα τα μήκη της Ελληνικής Επικράτειας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφύλακων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.