Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια προανήγγειλε ο Κοτζιάς



Την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια προανήγγειλε ο Κοτζιάς στις δηλώσεις του κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής ευχαριστώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό και νέο υπουργό Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα που του έδωσε τη χαρά να κάνει ο ίδιος την αναγγελία.

«Θέλω να πω ένα τελευταίο πράγμα που μου δώσατε τη χαρά και την άδεια να το προαναγγείλλω: ότι η εξωτερκή μας πολιτική κλείνει και υλοποιεί την επέκταση της κυριαρχίας της χώρας από τότε που πήραμε τα Δωδεκάνησα. Η χώρα επεκτείνει σε ένα πρώτο βήμα από τους Οθωνούς την αιγιαλίτιδα της ζώνη. Το πρώτο βήμα είναι να κλείσουν οι κόλποι, το δεύτερο είναι να γίνουν γραμμές βάσης και το δεύτερο είναι να επεκτείνει την αιγιαλίτιδά της ζώνη στα 12 μίλια. Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώης σημαίνει ότι είμαστε ένα παράκτιο κράτος που ασκεί όλα τα δικαιώματά του».

Και ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του σημείωσε: «Η χώρα επεκτείνεται, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Κοτζιάς. «Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης είναι μια στρατηγική που ο ίδιος εμπνεύστηκε και μαζί υλοποιούμε»