Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ενωση Κεντρώων: Να ξεκαθαρίσει τη στάση του ο Πρωθυπουργός



Κριτική για την επικείμενη συμφωνία με τους θεσμούς, καθώς και για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην Παιδεία ασκεί η Ένωση Κεντρώων.

«Περιμένουμε τον πρωθυπουργό γυρνώντας από τηνΓαλλία, να εμφανιστεί ενώπιον της Βουλής και να ξεκαθαρίσει την στάση του», αναφέρει με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, τονίζοντας ότι το κοινοβούλιο και η ελληνική κοινωνία θα βρουν μπροστά τους μια συμφωνία, η οποία θα περιέχει «εξοντωτικούς φόρους και κόψιμο μισθών και συντάξεων».

 

Προειδοποιεί δε ότι «αν η κυβέρνηση περιμένει την ψήφο των άλλων κομμάτων από την Ένωση Κεντρώων δεν θα την έχει».

Η Ένωση Κεντρώων επικρίνει επίσης τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε προς συζήτηση στα δ.σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, λέγοντας ότι «προσπαθεί τεχνηέντως να αλλάξει το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών».

Επιπλέον, προσθέτει η ανακοίνωση, «εμπαίζει και αδειάζει για μία ακόμη φορά τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν και φέτος σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες σχολικές μονάδες, αφού απουσιάζει από την πρότασή του ο διπλασιασμός των μορίων των εκπαιδευτικών αυτών, οι οποίοι βασισμένοι στο νόμο για το διπλασιασμό των μορίων, άφησαν πίσω τις οικογένειές τους για να βρεθούν στις εσχατιές της πατρίδας μας».