Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Έκτακτη σύσκεψη για το master plan του ΟΛΠ



Σύσκεψη με θέμα το master plan του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και οι συναρμόδιοι υπουργοί, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υφυπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Στρατής, ο γγ Λιμένων - Λιμενικής Πολιτικής Χρήστος Λαμπρίδης καθώς και οι εκπρόσωποι του ΟΛΠ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ και CEO της Cosco, Fu Chengqiu και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Άγγελος Καρακώστας

 

Κατά τη συνάντηση αναλύθηκε το περιεχόμενο του master plan, και έγινε συζήτηση για επιμέρους σημεία του προτεινόμενου σχεδίου ενώ αποφασίστηκε να δρομολογηθεί η έγκρισή του σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Να θυμίσουμε ότι ένα μεγάλο επενδυτικό project που θα μετέτρεπε την Ελλάδα σε πύλη την Κίνας στην Ευρώπη ανέτρεψε η απόφαση του ΚΑΣ για τον Πειραιά. Στην συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, στο οποίο μετέχουν στελέχη που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο πολλάκις έχει καθυστερήσει επενδύσεις όπως του Ελληνικού, κηρύχθηκε ως αρχαιολογικός χώρος η μισή έκταση από τα συνολικά 11.500 τ.μ. που είχε αρχικά προτείνει η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων. Απορρίφθηκαν έτσι πρόσθετες παρεμβάσεις που προέβλεπαν στο επενδυτικό τους σχέδιο ΟΛΠ και Cosco.