Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

27 °C

Σήμερα, 15. Ιουλίου 2020

Είμαστε προετοιμασμένοι για ένα τελείως διαφορετικό καλοκαίρι..Για ένα τελείως διαφορετικό καλοκαίρι, όπου δεν μπορεί να προσδιοριστεί το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση της νέας καμπάνιας για τον ελληνικό τουρισμό. Επεσήμανε ωστόσο, ότι η χώρα έχει προετοιμαστεί για να υποδεχθεί από τις 15 Ιουνίου τους πρώτους εξωτερικούς επισκέπτες, προτάσσοντας σε κάθε περίπτωση το θέμα της υγειονομικής ασφάλειας.

 
Βίντεο της καμπάνιας για τον Τουρισμό

Ο πρωθυπουργός ανάφερε πως η νέα καμπάνια προβάλλει τη χώρα, όχι μόνο ως προορισμό αλλά και ως αντίληψη, και στοχεύει πέραν του φετινιού καλοκαιριού στην προβολή της χώρας και την υποστήριξη του brand της.

Έκανε λόγο γαι στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό και με επιπλέον εργαλεία εάν αυτό χρειαστεί, αναγνωρίζοντας όιτ η πανδημία έπληξε καίρια τη συγκεκριμένη βιομηχανία. Επίσης αναφέρθηκε σε νέες πρωτοβουλίες στήριξης και του εσωτερικού τουρισμού.


 
 Κατά την έναρξη της εκδήλωσης παρουσίασης της νέας τουριστικής καμπάνιας, μίλησε και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, τονίζοντας πως οι στίχοι του Διονύσιου Σολωμού λένε τη μεγάλη αλήθεια: «Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα αισθανθείς μέσα σου να λαχταρίζει κάθε είδος μεγαλείου».

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «η ψυχή της Ελλάδας δεν έκλεισε ποτέ», σημειώνοντας πως «ξεκινάμε οργανωμένα, θέτοντας την υγεία πάνω απ’ όλα».

AMNAWEBTV
Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού μίλησε για τέσσερα βήματα:

1ον, από τις 15/6η Ελλάδα ανοίγει επιλεκτικά, με στοιχεία ευρωπαϊκών οργανισμών, για να μην τεθεί σε κίνδυνο το αγαθό της υγείας.

2ον, συνεχίζεται η επιδημιολογική αξιολόγηση, με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να παρέμβει όπου πουν οι ειδικοί.

3ον, έχουν υιοθετηθεί αυστηρά πρωτόκολλα  υγιεινής.

4ον, ενισχύεται το ΕΣΥ σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς.