Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Δημοσκόπηση: Τι λένε οι πολίτες για Τουρκία, μεταναστευτικό, ασφάλεια και οικονομία



Νέα δημοσκόπηση καταγράφει την άποψη των πολιτών για τις εξελίξεις με την Τουρκία και τον χειρισμό της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, αλλά και στο μεταναστευτικό και την ασφάλεια.

Τις εξελίξεις με την Τουρκία, τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, το μεταναστευτικό, αλλά και την ασφάλεια, κλήθηκαν να αξιολογήσουν οι πολίτες σε νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στο ερώτημα «εάν σας ανησυχούν οι πρόσφατες εξελίξεις, οι δηλώσεις και οι προκλήσεις από την Τουρκία», το 61% των πολιτών απαντούν «πολύ» ή «αρκετά». «Μέτρια» απαντά το 18%, ενώ το 15% απαντούν «λίγο» ή «ελάχιστα έως καθόλου».

Αποτελέσματα δημοσκόπησης

Από την άλλη, κληθέντες να αξιολογήσουν εάν οι αποφάσεις και ενέργειες της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα κινούνται προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση, το 54% των πολιτών απαντά «σίγουρα» ή «μάλλον» σε σωστή κατεύθυνση. Το 34% απαντά «μάλλον» ή «σίγουρα» σε λανθασμένη κατεύθυνση.

Αποτελέσματα δημοσκόπησης

Στην οικονομία και στα φορολογικά, το 55% θεωρεί ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης κινούνται προς τη «σίγουρα» ή «μάλλον» σωστή κατεύθυνση, ενώ το 36% σε «μάλλον» ή «σίγουρα» λανθασμένη.

Αποτελέσματα δημοσκόπησης
 

Στο μεταναστευτικό, ωστόσο, τα ποσοστά αντιστρέφονται καθώς η πλειοψηφία (55%) θεωρεί ότι οι αποφάσεις και ενέργειες της κυβέρνησης κινούνται προς τη «μάλλον» ή «σίγουρα» σε λάθος κατεύθυνση. Αντίθετα, το 34% εκτιμά ότι κινούνται «σίγουρα» ή «μάλλον» σε σωστή κατεύθυνση.

Αποτελέσματα δημοσκόπησης

Στην ασφάλεια, τέλος, το 54% απαντά ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την τήρηση της νομιμότητας κινούνται σε «σίγουρα» ή «μάλλον» σωστή κατεύθυνση. Το 35% απαντά ότι κινούνται σε «μάλλον» ή «σίγουρα» λανθασμένη κατεύθυνση.

Αποτελέσματα δημοσκόπησης
Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ στη δημοσκόπηση

Στην πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση καταγράφει διαφορά 13 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 38% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 4,5%, ενώ το ΜέΡΑ25 λαμβάνει 3%.

Πρόθεση ψήφου/Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ