Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Δένδιας: «H Τουρκία διεξάγει την εξωτερική πολιτική της με όρους της διπλωματίας των κανονιοφόρων του 19ου αιώνα»



«Συζητήσαμε για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η Τουρκία διεξάγει την εξωτερική πολιτική της με όρους της διπλωματίας των κανονιοφόρων του 19ου αιώνα....».
Στην Κοπεγχάγη μετέβη ο Νίκος Δένδιας, όπου συνομίλησε με τον Δανό ομόλογό του, Τζέπε Κόφοντ.
“Συζητήσαμε για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η Τουρκία διεξάγει την εξωτερική πολιτική της με όρους της διπλωματίας των κανονιοφόρων του 19ου αιώνα. Μια επιθετική πολιτική που θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στα νότια της ΕΕ, υπονομεύοντας τις συλλογικές μας προσπάθειες και υποδαυλίζοντας προκλήσεις, όπως είναι η μετανάστευση και η τρομοκρατία. Εξέφρασα την ικανοποίησή μας για τη σαφή στάση που υιοθέτησε η ΕΕ σχετικά με τα θέματα αυτά”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.
“Ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με το επείγον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και άκουσα με μεγάλο ενδιαφέρον, πρέπει να πω, την ανάλυση του Jeppe σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Δανία κατόρθωσε να πρωτοπορεί στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Έχουμε πολλά να μάθουμε από τη δανική τεχνογνωσία στον τομέα αυτό, προκειμένου να επιτύχουμε το τέλος της εξάρτησης από το λιγνίτη μέχρι το 2028, όπως είναι η δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη”, σημείωσε ο Έλληνας υπουργός.