Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Δεν υπέγραψαν με το κόμμα του Λαφαζάνη 3 βουλευτές



Οι 3 βουλευτές Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου και Βασίλης Χατζηλάμπρου απαντούν στις φήμες που  θέλουν να έχουν υπογράψει με το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη «Λαϊκή Ενότητα» , διευκρινίζοντας πως δεν έχουν συνυπογράψει.

«Με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, το βάθεμα του “καθεστώτος αποικίας χρέους” της χώρας και την κατάργηση / μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ κλείνει ένας κύκλος. Η κυβέρνηση και το Μαξίμου γκρέμισαν τις προσδοκίες για μια άλλη πορεία της χώρας», αναφέρουν αρχικά σε ανακοίνωση τους και συνεχίζουν:

«Είναι προφανές από τη στάση μας ότι δεν στηρίζουμε ούτε τα μνημόνια, ούτε τη συνέχιση των μνημονιακών λογικών που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η παραίτηση της κυβέρνησης και η προκήρυξη εκλογών, με τις ευλογίες των δανειστών – εκβιαστών, βασικό στόχο έχουν την εμπέδωση του μνημονιακού καθεστώτος και τη διάσωση, αναπαραγωγή και αναδιάταξη του πολιτικού προσωπικού που θα το υπηρετήσει».

«Περισσεύουν η φαυλότητα, η μικροπολιτική και οι τακτικισμοί, σε ευθεία αντίθεση με την ανάγκη διεξόδου του λαού μας και της επιβίωσής του, τη στιγμή που στην κοινωνία έχει απλωθεί η απογοήτευση, η σύγχυση και ο αποπροσανατολισμός», συμπληρώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση.

«Τέλος, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν έχουμε συνυπογράψει, όπως φέρεται, την ίδρυση νέου κόμματος», καταλήγουν.