Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ψήφισε η Βουλή



Αρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ψήφισε η Βουλή.

Υπέρ της ασυλίας του  κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ψήφισαν 224 βουλευτές και ένας κατά.

Ο ίδιος, άλλωστε, είχε ζητήσει από το βήμα της Βουλής, την άρση της ασυλίας του ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να συντρίψει τους σκευωρούς του για την υπόθεση της Novartis.

«Δεν χρειάζομαι κανένα βουλευτικό ή υπουργικό προνόμιο. Θα συντρίψω τους σκευωρούς, με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, πρώην υπουργός, κατήγγειλε ότι στήθηκε ένα «άθλιο πολιτικό-παραδικαστικό ρασπουτινικό κύκλωμα, που οργάνωσε την πολιτική και ηθική εξόντωση δέκα πολιτικών προσώπων και, μέσω της καταστροφής τους, των πολιτικών τους κομμάτων».

Νωρίτερα, μιλώντας στην Ολομέλεια η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επεσήμανε ότι η «η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα είναι απόλυτα αντίθετη με το αίτημα αυτό διότι είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του, αλλά επιπλέον είναι φανερό ότι υπάρχει και θέμα νομιμότητας όλης αυτής της διαδικασίας, και αυτό θα έπρεπε να απασχολήσει και το προεδρείο της Βουλής και τα υπόλοιπα κόμματα».