Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αντιπαράθεση Τσίπρα-Μεϊμαράκη για το χρέος: "O λαός μίλησε και χάσατε με 7,5 μονάδες"


«Ο Μεϊμαράκης έκανε μια αξιόλογη προεκλογική ομιλία, αλλά ο λαός μίλησε και χάσατε με 7,5 μονάδες. Σας αναγκάζουν οι εκλογές στο κόμμα σας να έχετε μία προεκλογική ρητορική αλλά ο τόπος έχει ανάγκη από σχέδιο.
 
Ο λαός αποφάσισε ποιος θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Για άλλη μία φορά προβήκατε σε ατόπημα για το εθνικό ζήτημα του χρέους και είπατε ότι δεν κερδίσαμε τίποτα. Για κακή σας τύχη η ομιλία σας έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την ομιλία Ολάντ στην Ευρώπη που μίλησε για το ελληνικό χρέος. Με ποιους είστε λοιπόν σε αυτήν την εθνική προσπάθεια, με εμάς ή με όσους είναι απέναντι μας στην Ευρώπη. Θα πετύχουμε αυτήν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια είτε την στηρίξετε είτε όχι», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του, μετά την ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
«Δεν καταλαβαίνω το άγχος και τον εκνευρισμό σας. Μην έχετε αγωνία για το ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός της ΝΔ. Εγώ δεν έκανα εκλογές για το πρόβλημα με το Λαφαζάνη. Εμείς θα το λύσουμε μεταξύ μας. Πραγματικά λυπάμαι γιατί έχετε υποστεί μετάλλαξη. Όσον αφορά το θέμα του χρέους εγώ είπα να μην ανοίξει; Σύμφωνα με το ΔΝΤ το χρέος το Νοέμβριο του 2012 πήγαινε στο 110%, ενώ τώρα είναι 170%. Μας φεσώσατε 90 δισ. ευρώ», απάντησε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.