Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

23 °C

Σήμερα, 18. Αυγούστου 2019

Αμυράς: Δύο οι απόψεις στο Ποτάμι για τις ΠρέσπεςΓια δύο απόψεις στο Ποτάμι, όσο αφορά στη συμφωνία των Πρεσπών έκανε λόγο ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Αμυράς.

 

«Ο Θεοδωράκης και ο Μαυρωτάς σίγουρα θα ψηφίσουν «ναι» και ο Λυκούδης έχω την αίσθηση ότι θα πάει προς το «ναι»» τόνισε μιλώντας για τις δύο «όχθες του Ποταμιού».

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού την Πέμπτη ο κ. Αμυράς είπε ότι «η συζήτηση η χθεσινή ήταν βάλσαμο γιατί τα είπαμε όλα και βρήκαμε ισορροπία. Το Ποτάμι δοκιμάζεται και ελπίζω να τα καταφέρει μετά και από αυτή τη διαδικασία. Αυτό που μας ενώνει είναι ότι θέλουμε να φύγει αυτή η κυβέρνηση».

Σχολιάζοντας τη ρηματική διακοίνωση είπε ότι «μου ενίσχυσε την άποψη μου για τη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί γίνεται δύο φορές λόγος για «μακεδονικό» λαό. Πώς θα λέγεται η χώρα αυτή στο internet; Βάσει της συμφωνίας, άρθρο 1 παράγραφος 3, η γειτονική χώρα θα λέγεται MKD ή MD. Μόνο στις πινακίδες των αυτοκινήτων θα αναγράφεται Βόρεια Μακεδονία».

Όσο για τις εκλογές εκτίμησε ότι «θα γίνουν τον Οκτώβριο γιατί έχει 1-2 μήνες πολιτικής σταθερότητας η κυβέρνηση μετά την ψήφο εμπιστοσύνης».